Preskoči na vsebino


Pismo Miklavžu

Dragi Miklavž!

To pisemce ti pišem, da ne pozabiš na nas, na Krščansko bratstvo bolnikov in invalidov, ki združuje okrog 300 trajno bolnih in telesno prizadetih oseb. Vem, da dobiš veliko pisem in da imaš veliko dela z obdarovanjem. Naj ti povem, da smo bili letos kar pridni. Obiskovali smo druge bolnike in invalide, ki ne morejo od doma, ker ležijo v posteljah. Ko se je otoplilo, smo imeli nekaj duhovnih vikendov, ker človek ne živi samo od kruha. Potrebujemo tudi duhovno hrano. Organizirali smo izobraževalna, družabna in kulturna srečanja, poleti pa tudi počitnice. V Domu Bratstva na Zaplani bomo imeli še silvestrovanje. Sicer pa smo si prizadevali za preprečevanje in lajšanje socialnih, psihičnih in duhovnih posledic invalidnosti ali bolezni. Tako smo marsikomu pomagali, da se je lažje vključil v svoje okolje, v katerem je sprejet in spoštovan v svoji različnosti in dostojanstvu. Nekaterih so se starši odrekli že ob rojstvu, ko so se rodili invalidni ali bolni. Takšni si še posebno želijo bližino in sprejetost, ker živijo v različnih ustanovah.

Dragi Miklavž! Ne prosimo te za zdravje, ker to najbrž ni v tvoji moči. Potrebujemo pa nov kombi za prevoz invalidov na vozičkih, da bi lahko še naprej opravljali to poslanstvo in si tako drug drugemu pomagali. Zdaj imamo 12 let stari kombi, ki nam že odpoveduje. Predlani so nam ga vandali popackali s kljukastimi križi in napisi pedofili. Le zakaj, smo se takrat žalostni spraševali. Prosim te, da letos obiščeš tudi Krščansko bratstvo bolnikov in invalidov in pustiš kakršenkoli dar, (čeprav samo mandarino in suho slivo), za kar ti bomo zelo hvaležni.

Spodaj so številke bančnega računa, ki ti bodo pomagale, da boš vedel, kam oddati dar ali pa vprašaj na moj osebni telefon: 041/384€“324, e-naslov: tone.planinsek@guest.arnes.si oz. poglej na spletni strani: http://kbbi.rkc.si/.

Voditelj Krščanskega bratstva bolnikov in invalidov Tone Planinšek

Krščansko bratstvo bolnikov in invalidov, Tabor 12, 1000 Ljubljana TRR (pri Novi ljubljanski banki) SI56 0201 4025 6229 150, sklic:00 2907€“011 namen: za kombi Bratstva bolnikov.

Nova ljubljanska banka se za ta humanitarna nakazila odpoveduje proviziji.

Lokacija: