Preskoči na vsebino


Na dan bolnikov

Na svetovni dan bolnikov, 11. februarja, se nas je skupina članov Krščanskega bratstva bolnikov in invalidov odpravila s kombijem Bratstva, ki vedno bolj škripa, proti Ribnici in Kočevju. Šli smo na obisk k članom Bratstva, ki živijo v domu starejših občanov ali sami doma in se zaradi bolezni ne morejo udeleževati različnih duhovnih ter družabnih srečanj, ki jih pripravljamo v Bratstvu.

Nismo se povsod napovedali, da pridemo na obisk. Pa ne zaradi presenečenja, ampak, ker nekateri ne morejo uporabljati telefona ali računalnika. So bili pa zato toliko bolj veselo presenečeni, ker smo jim polepšali dan-dan bolnikov.

Čeprav bi se lahko na vsakem obisku zadržali dalj časa, smo zvečer želeli pravočasno priti v Ljubljano na praznovanje dneva bolnikov ob prazniku Lurške Matere Božje. V Univerzitetnem kliničnem centru smo se udeležili praznične sv.maše, ki jo je ob somaševanju duhovnikov daroval celjski škof mons. dr. Stanislav Lipovšek. S petjem so slovesnost polepšali cerkveni pevci iz Šenčurja. Za vso praznično slovesnost v KC je poskrbel bolniški duhovnik mons. Miro Šlibar. Ob koncu maše pa so z dobrotami postregli še člani in članice Karitas iz Sv. Helene Dolsko, kot so že večkrat in se za praznik spodobi.

Lokacija: