Preskoči na vsebino


Silvestrovanje na Zaplani 2010

Zbrali smo se 30.decembra popoldne. Najprej smo se razdelili po sobah in udomačili. Skupaj s sodelavkami smo pripravili postelje in že je iz kuhinje zadišala večerja.

Nato smo začeli s skupnim večerom. Podajali smo si vrvico, 'prepletali' smo se med seboj in se predstavili drug drugemu.Povedali smo si tudi, kaj se nam je lepega zgodilo v iztekajočem se letu in kaj si želimo za prihodnjega. Nato smo se dogovorili še o programu, zmolili večerno molitev, zapeli 'Angelčka' in počasi odšli k nočnemu počitku.

Naslednje jutro smo po zajtrku najprej malo telovadili,zapeli kakšno pesem,potem pa smo se razdeli v štiri skupine za pripravo prazničnega večera. Ena skupina je šla v kuhinjo pripravljat kosilo in slovesno večerjo, naslednja skupina je postavljala jaslice in smrečico, tretja je bila zadolžena za okrasitev dvorane, četrta pa je pripravila vse za večerno molitev in sveto mašo. Vsi smo si našli primerno delo, kjer smo lahko pomagali,in dopoldne je kaj hitro minilo. Po kosilu smo najprej zaključili z 'deli'. Potem so se nekateri odpravil na sprehod,drugi pa smo se pogovarjali.Prinesli smo še darila in jih postavili pod smrekico. Že je prišel čas, da se uredimo in si oblečemo silvestrsko obleko.

Večer smo začeli s prepevanjem božičnih pesmi ob jaslicah. Pokadili in blagoslovili smo naš Dom ter zmolili rožni venec.Potem smo se ob mizi veselili dobre silvestrske večerje. Jedli smo panirane zrezke in francosko solato, za konec pa še sladico panakoto. Tudi drugega peciva in sadja je bilo dovolj.

Ko smo se okrepčali,smo se zbrali v krogu in s pesmijo ob spremljavi kitare začeli s silvestrskim programom. Lojze, Urban, Ana in Iztok so zaigrali skeč. Sledila je igra ugibanja besed in še nato igra,imenovana 'spoved', ta mi je ostala najbolj v spominu, saj sem jo prvič doživela. Do solz smo se nasmejali.

Ob 23.uri smo začeli s sveto mašo in z njo stopili v novo leto. Po maši smo nazdravili s šampanjcem in nadaljevali s plesom.

Spat smo šli v zgodnjih jutranjih urah,zato je bil zajtrk skoraj ob času kosila. Sledil je sprehod do kapelice in skupinsko slikanje pred Domom. Do svete maše ob treh popoldne smo imeli prost pogovor, nekaj pa se nas je odpravilo v cerkev. Po maši nas je čakalo še presenečenje...

Potem pa smo začeli s praznovanjem rojstnega dne Romana Travarja,ki je v začetku leta praznoval okroglo obletnico. Imeli smo kraljevski večerni piknik. Po njem smo v krogu prepevali, igrali srečelov in izžrebali vsak svoje darilo. Utrujeni smo zmolili večerno molitev in zapeli 'Angelčka'. Še malo smo poklepetali in odšli počasi spat.

V nedeljo smo morali že zgodaj vstati, hitro pozajtrkovati, da smo se ob devetih pridružili župnijski sveti maši. Po sveti maši so nas obiskali koledniki in nam zapeli dve pesmi. Nato smo zapakirali naše stvari, pojedli kosilo in se počasi poslovili.

Rada bi se zahvalila vsem članom Bratstva za vso pomoč, trud, potrpljenje, pogovor ter prijazno in lepo besedo. Počutila sem se odlično.

Vsem vam pošiljam lep pozdrav!

Andreja Zemljarič

Lokacija: